Jūsų pastato apsauga nuo UV

Apsaugokite pastate esančius žmones ir baldus nuo kenksmingų UV spindulių

Saulės spinduliuose yra kažkas tokio, kas pagerina darbuotojų nuotaiką ir darbą.

Praeinantys pro langų angas saulės spinduliai, apšviečia sienas, grindis ir biuro darbuotojų darbo vietas. Tačiau saulės šviesa taip pat gali pakenkti žmonių odai ir daiktams, esantiems patalpoje, jeigu ši spinduliuotė nėra kontroliuojama.

UV spinduliai gali patekti per komercinių pastatų, namų ir automobilių langus ir tuo pačiu sukelti pavojų viduje esantiems žmonėms ir interjero detalėms. UV spinduliuotė – viena pagrindinių įvairių interjero detalių, tokių kaip baldai, grindys, paveikslai ir nuotraukos, išblukimo priežastis. Mažmeninės prekybos parduotuvės ypatingai kenčia nuo UV spindulių, kadangi vitrinose esančios prekės greitai išblunka.

UV spinduliuotė taip pat yra neatsiejama nuo odos vėžio. UV poveikis yra kumuliatyvinis, todėl jo sumarinė žala, sukeliama pasate gyvenantiems žmonėms, tiesiogiai susijusi su tuo, kaip dažnai jie atsiduria UV spindulių pasiekiamumo zonoje.

Nuo saulės apsaugančios langų plėvelės – vienas iš paprasčiausių būdų sumažinti UV kenksmingą poveikį.
Jos blokuoja daugiau nei 99% kenksmingos spinduliuotės, suteikdamos galimybę pastate esantiems žmonėms saugiai mėgautis natūraliu apšvietimu. Nuo saulės apsaugančios LLumar plėvelės padeda apsisaugoti nuo galimų odos ligų, kurias sukelia UV spinduliai.

Langų plėvelės taip pat neleidžia oro temperatūrai pakilti ir tuo pačiu sumažina kondicionavimo išlaidas. Naujoviškesnės mažos emisijos low-e plėvelės visus metus palaiko tinkamą temperatūrą, sulaikydamos šilumą patalpose žiema, o vasara stabdančios jos patekimą į vidų.

JAV Kovos su vėžių fondo rekomenduoja langų plėveles kaip vieną iš būdų rūpintis savo oda.

Langų plėvelių, apsaugančių nuo UV spindulių, ir alternatyvių sprendimų palyginimas
Langų plėvelės netamsina patalpos ir neuždengia vaizdo, atsiveriančio už langų taip, kaip tai daro užuolaidos ar žaliuzės. Įvairių atspalvių LLumar langų plėvelės su apsauga nuo saulės suteikia esantiems pastate žmonėms galimybę mėgautis natūraliu apšvietimu be spiginančios šviesos, karščio ir UV spindulių. Daugelis architektų gali patvirtinti, kad plėvelės su apsauga nuo saulės skatiną ilgesnį natūralios šviesos išlikimą patalpose.

Kai kurios langų sistemos, įtaisomos vietoj senų, jau yra padengtos specialiu paviršiumi su apsauga nuo UV spindulių, tačiau visų langų pakeitimas dažnai neįmanomas dėl finansinių priežasčių. LLumar langų plėvelių su apsauga nuo saulės panaudojimas maždaug 80-90 procentais pigesnis, negu langų pakeitimas, plėvelių montavimas taip pat yra lengvesnis.